The Happiness Troupe

Wie wij zijn

Wie wij zijn

Toen Karen het idee bedacht dat uiteindelijk The Happiness Troupe zou worden, gaf ze het de werknaam “Doris”. Haar startpunt was om een verhaal te maken over een kindje. Doris zou een kind zijn dat avonturen meemaakte, geen jongetje of meisje, een kindje.

Op dat moment was ik direct gek op wat ze had bedacht, maar ook helemaal gefocust op mijn eigen fulltime baan. Ik had helemaal geen ruimte over in mijn hoofd om mee te dromen met Karens prachtige ideeën en overpeinzingen. De tijd verstreek zoals ze dat doet, Karen was druk met projecten als freelance illustrator en designer, en we maakten samen ons eerste huis ons thuis.

Doris bleef op de achtergrond aanwezig. We hadden het vaak over de mogelijkheden voor het karaktertje, we deelden verhaaltjes die we bedachten alsof het kleine geheimpjes tussen ons twee waren. Langzaam maar zeker kwamen we er zo achter dat het niet genoeg zou zijn om ‘gewoon’ een verhaal te maken. Dit idee, deze droom, was inmiddels van ons beiden en veel groter geworden.

We droomden nu over het maken van een online platform, van een positieve plek voor families zoals de onze. We zouden producten kunnen maken die we zelf zo misten, zoals kaartjes voor als twee mensen die niet man en vrouw zijn trouwen. We zouden een plek hebben om kunst te delen, maar ook versiering voor dat kraamfeest dat niet over de gender van een baby gaat.


Uiteindelijk kwamen we uit op een kruispunt. Durfden we deze droom echt werkelijkheid te maken? Hoeveel tijd en liefde wilden we hierin stoppen? Zou ik mijn baan durven opgeven om samen met de liefde van mijn leven dit nieuwe project zonder garanties na te gaan jagen? Jazeker! We hebben de tijd genomen om ons huiswerk te doen, en kwamen nog eens tot de conclusie dat The Happiness Troupe is waar we in geloven. Tot nu toe heb ik het nog maar een paar keer Spaans benauwd gehad, maar ik heb nog geen moment getwijfeld dat dit het enige juiste voor ons is.

The Happiness Troupe dat zijn Karen en ik, en onze kleine kattenfamilie. Maar het zijn ook al die prachtige, unieke mensen die mooie dingen verdienen die precies goed voor ze zijn, in plaats van het te moeten doen met een compromis.

Leave a comment: